Gloria in Excelsis Deo

Ik zit goed in mijn kerstvieringen dit jaar. Het begon al op 14 december met Gouda bij kaarslicht, oftewel kaarsjesavond. Ik mocht het dit jaar presenteren. Ik had een voorgeschreven tekst, hoefde maar een korte toelichting te geven op de artiesten, maar toch voelde ik de spanning van zo’n groots evenement in mijn benen; 20.000 bezoekers, temperatuur onder nul, en een verkouden neus (met angst voor een hoestbui in de microfoon..) Het ging allemaal prima. En toen de spanning weggeëbd was genoot ik van het samen zingen bij de boom en het magische moment dat de boom met duizenden lichtjes aangelicht werd.. 

Ook mijn eerste jaar kerstvieringen in de verpleeghuizen. Hoewel het geheugen van veel bewoners niet meer goed functioneert, zingen de meeste mensen alle kerstliederen uit volle borst mee. Er stonden drie coupletten vermeld van ‘Middenin de winternacht’ in het liturgieboekje, maar een oude dame zette monter a capella ook het vierde couplet in:

‘Zie reeds staat de morgenster, stralend in het duister. Want de dag is niet meer ver, bode van de luister’

En vanmorgen was in onze kerk Kerstfeest voor Jong en Oud. We ontbeten s’ morgens met pannenkoeken en chocolademelk, Siem mocht herder zijn in het kerstspel en natuurlijk zongen we alle bekende kerstliedjes.

Die kerstliederen die een leven lang meegaan. Die je leert op de kleuterschool, die je mee-neuriet tijdens kaarsjesavond of die je eens per jaar zingt op kerstavond in de kerk. En het zijn diezelfde liederen die je nog steeds zingt als je in het verpleeghuis zit.

Mijn favoriete kerstlied is Gloria in Excelcis Deo. Hieronder een link naar het lied door Sixpence None The Richer, met een prachtige animatie!

Een heel mooi kerstfeest gewenst!

2 thoughts on “Gloria in Excelsis Deo

  1. Prachtig! Jullie ook fijne feestdagen en een heel mooi en gezond 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *