Ik voel me groen

De afgelopen maanden kwam het er niet van om een stukje te schrijven voor mijn blog. Niet dat er niets te vertellen viel, we zijn verhuisd, ik heb mooie dingen op het werk meegemaakt, boeiende mensen ontmoet, een aantal mooie boeken gelezen. Misschien was er juist wel heel veel, teveel om een kort stukje over te schrijven.

Afgelopen week fietste ik door het prachtige nazomer-weer van Hillegersberg naar Ommoord en overviel mij een gevoel van schoonheid en verwondering. Je kunt je ineens weer bewust zijn van de schoonheid van de bomen, van de wolken, van het wonder dat je lichaam zich kan voortbewegen op een fiets..Ik moest denken aan de dichtregels van K. Schippers ‘Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is’ 

Ieder nieuw jaar, in januari spreek ik met vrienden een woord af voor het nieuwe jaar. Geen goede voornemens,- die strandden toch meestal half februari- maar 1 woord waar je aandacht aan wilt besteden, of waar je naar streeft. Mijn woord voor dit jaar is ‘groen’. En nu ik daar eens over nadenk (op mijn groene bank) kleurt mijn leven inderdaad aardig groen. Onze op-en aanbouw is van een kopergroene steen gemetseld en we hebben geprobeerd ons huis duurzaam en groen te (ver-)bouwen. Door het licht en de ruimte in huis heb ik ineens behoefte aan groene planten op de vensterbank. Groen is ons uitzicht op de mooie Martensingel en straks op onze groene tuin aan de voorkant. Groen ben ik nog altijd als geestelijk verzorger; lerend en onderzoekend. Groen als de zomer ben ik als ik mij vergelijk met de bewoners die ik bezoek en die in de diepe herfst van hun leven zijn.

De schilder Marc Chagall kleurde de gezichten groen van figuren die gelukkig zijn, in hun element zijn, opgaan in het moment. En nu alles zo overdenkend is dat misschien wel de basiskleur van mijn stemming op dit moment. Ik voel me heel erg groen!

3 thoughts on “Ik voel me groen

  1. Wat een mooi blog! En fijn zo te genieten van de dingen om je heen! Xxx Antoinet

  2. Mirjam, wat mooi weer gegeven, je ervaringen met de kleur groen!

    Ik voel me groen schrijf je tot slot, ja maar dan groen met een Gouden rand!!

    Wij gaan a.s zaterdag voor een weekje ook naar een mooie groene omgeving groen en herfstkleuren.
    naar Olst, we verblijven in http://www.degrotevaranda.nl , een huisje op het erf van een oude boerderij , Hoeve Wetermans.

  3. Klinkt heel goed en ziet er super uit! Bijzonder hoor, kopergroene stenen. Ik ben benieuwd om het in het in het echt te zien. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *