Pieter Post

Siem zit in zijn competitieve-superhelden-fase. Hij wil overal de beste, de snelste en de sterkste in zijn, draagt het liefst zijn Spiderman-pak, en als hij in bad zit speelt hij vechtpartijen na waarbij de bad-eenden worden getorpedeerd door ninja’s.

Ik vind het lastig dat testosteron-gedrag, hoewel het waarschijnlijk normaal is in de ontwikkeling van een 5-jarig jongetje.

Dit weekend heeft hij een dwergkonijntje gekregen. Een andere kant komt bij hem boven. Ik vind het een verademing om hem: ‘Dag Flappie, wat ben jij toch een mooi braaf meisje’ te horen pruttelen terwijl hij een blaadje sla voert.

Ook blijf ik hem steevast filmpjes van Pieter Post voorschotelen.

Voor wie het niet meer weet, Pieter Post is de vriendelijke postbode uit het fictieve dorpje Groenbeek die in zijn rode bestelwagen door het glooiende landschap rijdt en post bezorgt. Ondertussen helpt hij dorpsgenoten die in de problemen zijn geraakt. Hij doet dit met een ontwapenende vanzelfsprekendheid.

Misschien is het mijn eigen menselijke verlangen naar een paradijselijk Groenbeek waar iedereen aardig voor elkaar is, waar mensen tevreden zijn en waar problemen niet verder reiken dan een ontsnapte koe of een kapotte trein. Oké, het is een beetje saai misschien, en het zal niet lang meer duren tot Siem Pieter Post zal afschrijven om die reden. Dan moeten er echte mannen bekeken worden:  Batman enzo.

Groenbeek bestaat niet. En de toestand in de wereld komt er niet bepaald bij in de buurt.

Gewelddadige en competitieve mannen bekleden de belangrijkste functies in de wereld, er heerst een grote ontevredenheid, zelfs in de meest welvarende landen van de wereld. En we hebben ook nog eens te kampen met wereldwijde problemen die we nauwelijks kunnen overzien

Misschien wil ik Siem nog een beetje laten geloven in dat paradijselijke Groenbeek en weghouden van de werkelijkheid. Of hoop ik dat de boodschap van Pieter Post bij hem wortel schiet. Een soort Alle Menschen werden Bruder, maar dan in Pieter Post-taal.

Hoe dan ook. Ik kijk Pieter Post zolang het kan.

‘ Want Pieter is als vriend steeds bij de hand’

2 thoughts on “Pieter Post

  1. In de wereld mag Groenbeek wellicht fictie lijken, in mijn eigen kleine leefomgeving ervaar ik gelukkig nog altijd dat het bestaat, de kracht van #metmekaar. Voor mij hebben de projecten van jouw lief en zijn stichting, het bestaan van GoudaBruist, KoudeStart, BlijNieuws en mijn eigen manier van leven en vertrouwen in de medemens daar een wezenlijke bijdrage aan geleverd. Dus het #kanwel. Dat leven wij onze kinderen voor. Zonder de realiteit uit het oog te verliezen. x

  2. Mooi! Zolang hij daar naar wil kijken lekker doen. Het hoort er ook bij superheld spelen onze Sander deed dat ook. Hij was Ook vanaf die leeftijd zorgzaam voor zijn konijn, cavia en hond. En je weet hoe zorgzaam hij al ruim een jaar voor mij is. En nu pas een maand 18 jaar.

    Komt zeker helemaal goed met Siem! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *