Vivre!

De afgelopen weken ging ik met de auto naar mijn werk. Hoewel ik ‘t dagelijkse kwartiertje met de NS mis, kun je wel lekker radio luisteren onderweg. Op de heenweg laat ik me bijpraten door radio 1, maar op de terugweg gaat radio 2 aan. Op vrijdagmiddag met Ruud de Wild met Ruud-du-Soleil vol Franse chansons en ‘corona-vrij-nieuws’.

Een aantal jaren geleden hebben we op de vrijmarkt voor een habbekrats twee LP’s gekocht ‘Vive la France, de grootste Franse successen’. De platenhoezen zijn vergeeld en de plaat danst een beetje op de pick-up. Maar de Franse liedjes zijn zo fijn. Nu steeds aannemelijker wordt dat we deze zomer niet naar de Franse alpen zullen afreizen, liggen de de Franse successen vaak op de draaitafel ..

1 april hadden we kaarten voor Maarten Heijmans’ theaterconcert Ramses in Rotown. Door de coronacrisis ging dit uiteraard niet door. Acteur en muzikant Maarten Heijmans speelde Ramses in de gelijknamige dramaserie uit 2014, en hij heeft begin dit jaar een album opgenomen waar hij een eigen draai heeft gegeven aan bekende en minder bekende nummers van Shaffy. Prachtig hoe hij de iconische liedjes zo mooi en gedurfd heeft gerestyled.

Afgelopen week hoorde ik de bekende bewerking van ‘Laat me’ op de radio van Alderliefste, met de oude meester zelf en natuurlijk Liesbeth List die nog maar een paar maanden terug overleed.

Een ode aan twee grote artiesten, aan oude muziek en nieuwe vormen, aan de Franse en Nederlandse taal en bovenal aan het leven en de veerkracht. Vivre!

4 gedachten over “Vivre!

  1. Dag Mirjam,
    Luister je ook op donderdagmiddag naar Ruud de Wild? Iedere donderdag is het tussen 15:15 en 18:00u Deutsche Donnerstag. Kijk, daar geniet ik nou enorm van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *